Home

Van schaamte naar vrijheid

Ik woog 100 kilo, bij 1.60m is dat echt behoorlijk zwaar. Ik voelde me slecht in mijn vel, schaamde me vaak, had allerlei klachten en voelde me enorm beperkt in wat ik allemaal écht wilde. Zoals lekker dansen met vriendinnen, in bikini naar het strand en zonder schaamte sporten.
Zonvakanties vond ik tot dan toe verschrikkelijk, het liefst verstopte ik mezelf in wijde jurken over mijn badpak heen, laat staan dat ik graag op foto's stond.
 
Ik schaamde me vaak voor mijn omvang, wanneer ik bijvoorbeeld in de trein of de bus mensen moest passeren. Ik kon me dan al de hele reis druk maken over hoe ik er straks zo goed mogelijk uit kon. Want mensen passeren in een vol gangpad, koste altijd veel moeite (en schaamte) vanwege mijn omvang.
Net als eten in het openbaar, ik had het gevoel dat mensen me veroordelend aankeken en vermeed dit dan ook zo veel mogelijk.
 
Ik deed al jaren allerlei pogingen om af te vallen, maar zonder enig resultaat. Er was altijd wel weer een excuus waardoor het niet lukte.
 

De knop ging om

Ik liep langs een etalageruit en zag een behoorlijk dikke vrouw naar mij kijken, ik dacht in een flits nog waar kijkt ze naar? Tot ik me realiseerde dat het mijn eigen spiegelbeeld was. Dit was zo'n confronterend moment, dat daar ter plekke de knop om ging. 
 
Ik was zo ontzettend klaar met hoe ik me voelde, ik besloot dat het nu echt anders moest. Ik wilde me goed in mijn vel voelen. Ik wilde me niet meer schamen voor mijn uiterlijk. Ik wilde eindelijk de vrouw worden die ik me van binnen al zo lang voelde: slank, energiek, sportief en vrij.
 
Ik ging afvallen en liet daar niets of niemand tussenkomen. Dit was een commitment die ik met mezelf aanging. De kilo's vlogen eraf en binnen 4 maanden was ik 40 kilo kwijt.
 

Op gewicht blijven

Nu blijf ik al jaren moeiteloos op gewicht. Mijn uiterlijk klopt nu met de vrouw die ik me altijd al heb gevoeld. Ik voel me in niets meer belemmerd en voel vooral nooit die schaamte meer. Eten in het openbaar is nu iets waar ik totaal geen moeite meer mee heb.
 
Voor het eerst van mijn leven durfde ik na het afvallen bikini's te dragen, wow wat een bijzondere ervaring was die eerste keer. Je zo vrij durven voelen in en met je lichaam.
Nu geniet ik volop van strandvakanties. Zwemmen en spelen met de kinderen zijn nu een cadeautje!
Alle fotomomenten die ik heb gemist in het verleden, heb ik inmiddels ruimschoots ingehaald. Ik hoef me niet meer te verstoppen, ik straal meer dan ooit. Ik durf zichtbaar te zijn omdat ik ongelooflijk goed in mijn vel zit!
 
Ik sta volop in het leven en heb nooit het gevoel alsof ik mezelf dingen moet ontzeggen qua eten en drinken. En dat terwijl ik samenwoon met een horecaondernemer, waarbij uiteten gaan, mooie wijnen, feestjes en borrels een groot onderdeel van ons leven is. Ik heb een balans gevonden waarbij ik lekker leef en slank blijf.
 
In 2019 kwam er een grote droom uit, iets dat ik met mijn 100 kilo nooit had gedurfd. Ik heb de marathon van New York gelopen!
 

Mijn visie op afvallen en slank blijven: het is eigenlijk heel simpel

Het is een kwestie van doen. Stoppen met al je excuses! Ga met jezelf de commitment aan. Geen ingewikkelde diëten, shakes, pillen of poeders, maar terug naar de 'fabrieksinstellingen' zoals het lichaam bedoeld is. Als ik het kan, kan jij het ook.
 

Wat je over mij moet weten

Ik pak mijn klanten niet met zijde handschoenen aan, dat heeft ze waarschijnlijk zelf al lang genoeg gedaan en heeft niet het resultaat opgeleverd waar ze zo naar verlangt. Ik geef mijn klant de 'ugly truth', geen excuses meer, maar een liefdevolle schop onder haar kont. Zo trek ik mijn klanten steeds weer die wagen op, zodat haar afvaldoelen nu echt behaald worden.
 

Typisch Romana

Lipstick, vrolijke jurkjes en cowboyboots zijn de eerste 3 dingen die opvallen als je mij ziet!
Ik kan uren praten over mijn passie voor een gezond leven.
Koffie en Champagne lover.
Podcast fan en boekwurm.
Gek op mijn liefde Wouter en de kinderen.
Ga graag uiteten, naar feestjes en ben dol op reizen naar zonnige landen.
Twee keer per jaar ga ik naar een festival voor een dansje.

 

Durf jij een kennismaking aan?

 
Kom maar op!

Wil jij dit ook? Download hier direct het gratis Keto Queen receptengids!

 

We won't send spam. Unsubscribe at any time.