Ervaringen van klanten

 


 

Anderea Hazenoot, 25 jaar

Naar aanleiding van het succesverhaal van mijn klasgenoot Anouk (zie succesverhaal op deze pagina) bij Romana, dacht ik dat ga ik ook eens proberen! Niet geschoten is altijd mis toch?

Al jaren was ik bezig met afvallen en geen enkele diëtist of personal trainer kon mij bij het gewenste gewicht brengen.
Tijdens mijn eerste consult voelde ik mij gelijk op mijn gemak en dacht ik, dit ga ik doen & dit kan ik! Ik heb een EMB-test af laten nemen, en aan de hand daarvan heeft Romana toen der tijd een voedingsschema voor mij gemaakt, de kilo’s vlogen er echt af, al heel snel zag je resultaat en ook de mensen om mij heen zagen dat. Ik kreeg complimenten en daardoor nog meer energie om door te gaan, met waar ik mee bezig was.

Het voelde voor mij helemaal niet als een dieet, ik had een nieuwe leefstijl aangenomen, een die mij uiteindelijk 20kg lichter maakte en die mij veel beter in mijn vel laat zitten!

Nu ruim 2 jaar later denk ik nog regelmatig aan die gesprekken & motivatie berichtjes terug, nogmaals bedankt Romana, zonder jou had ik dit niet gekund!

 

 

Anouk van den Eijkel, 25 jaar

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Op 9 mei 2018, ben ik voor het eerst op consult geweest bij Romana. Tijdens mijn eerste consult heb ik de EMB test laten doen. De uitslagen van die test had ik nooit voor mogelijk gehouden. Toen ik voor het eerst hoorde over keto was ik sceptisch. Ik ben blij dat ik het een kans gegeven heb. Ik voel me er goed bij en ben inmiddels ruim 38 kilo lichter

 

Luister hier naar de podcast met Anouk!

Sandra Dool, 50 jaar

Ik ben superblij met keto4vrouwen! Het past echt bij mij. Voor dat ik begon met keto had ik altijd trek, was duizelig, had het altijd koud, wazig in mijn hoofd etc. Ik voel me nu minder geobsedeerd door eten. Ik eet nu meestal veel lekkerder en in plaats van een snelle foute maaltijd op drukke dagen (denk aan de frituurpan) wok ik nu snel even een halve zak wokgroente met bijvoorbeeld garnalen/vis/kip.

Ik heb minder eetmomenten. Ik ben nu na 10 weken 14 kilo afgevallen en voel me super! Ik heb ook minder pijn van mijn fybromialgie en heb veel minder buikpijn. Ik kon mijn voeten niet afdrogen 's morgens na het douchen zo'n buikpijn had ik! En nu kan ik mijn handen voor me op de grond zetten :-)

Ik doe ook regelmatig aan intermittent fasting en ook dat bevalt me goed. Ik krijg veel complimenten dat ik er goed uitzie etc. Dank voor de wijze lessen Romana!

Luister hier naar de podcast met Sandra!

 

Oma Appel Lekkernijen

Ilse ten Broek, 50 jaar

Begin maart kreeg ik de diagnose diabetes, mijn suikerwaardes waren schrikbarend hoog. Ik kreeg uitgebreide (bloed) onderzoeken, medicijnen, werd gekoppeld aan een diëtiste en het liefst had de huisarts me heel snel bij een internist omdat ik waarschijnlijk ook insuline moest gaan spuiten. Ook mijn cholesterolwaarden waren veel te hoog.

Ik schrok behoorlijk van al deze informatie. Ik was bekend met gezonde voeding en wilde toch eerst veel beter snappen wat er precies met me aan de hand was. Ik besloot mijn leefstijl compleet om te gooien en was vast besloten te laten zien dat ik niet aan de medicijnen en/of insuline hoefde te gaan.

Romana volgde ik al een tijd via Instagram en haar Keto-avonturen waren leuk en interessant om te volgen. De orthomoleculaire benadering van Romana sprak me daar ook enorm bij aan. Wat gebeurd er eigenlijk in je lichaam , hoe werkt voeding daarbij en hoe kun je daar (langdurig) invloed op aanbrengen.

Ik heb contact met Romana opgenomen en was direct enthousiast over haar kennis en kunde, maar ook over haar eigen resultaten en leefstijl in de afgelopen jaren. Heel praktisch en herkenbaar èn niet te ingewikkeld. Ik heb het Keto4vrouwen programma aangeschaft in combinatie met exogene ketonen.

Binnen 3 maanden moest ik al afbouwen met de suikerverlagers, was ik behoorlijk afgevallen en waren mijn cholesterol- en suikerwaarden weer stabiel 😊. Ik ging me echter nog niet helemaal beter voelen. Gelukkig kon ik met al mijn vragen steeds bij Romana terecht, kreeg ik uitgebreid antwoorden en adviseerde ze me om meer bloedonderzoek te laten doen. Zo blij mee, want uiteindelijk bleek mijn te trage schildklier de grote boosdoener en viel er veel meer op zijn plek. En weer was de rustige en professionele manier van uitleggen van Romana voor mij een manier om aan mijn nieuwe voedingspatroon vast te houden.

Een jaar later ben ik enorm fan van de Keto-methode en zie ik het als een echte leefstijlchange. Ik voel aan alles dat dit de manier is om me goed te voelen en zo veel lekkerder en gezonder te eten. Ik ben meer dan 20 kilo afgevallen en zit veel beter in mijn vel. Ik kan vasthouden aan wat ik heb geleerd in het keto4vrouwen programma en experimenteer volop. Daarnaast volg ik Romana nog steeds met heel veel plezier door alle extra (en gratis) persoonlijke informatie die ze deelt, dank je wel Romana, ik raad je bij iedereen aan!

Digitaal Vormgever

Carola Keesom, 39 jaar

Een tijd geleden begonnen bij mij de darmklachten, rommelde buik, opgeblazen gevoel, veel ontlasting. Het werd zelfs zo erg dat ik een tijd niet kon werken en naar het ziekenhuis ging voor onderzoek. Uiteindelijk kwam daar lactose intolerantie uit en spastische darm syndroom. Lactose nam ik al heel lang niet tot me maar de klachten had ik nog steeds. Zo kwam ik terecht bij Romana Switzer, om te kijken of zij mij wellicht verder kon helpen. Ik heb de EMB-test gedaan en daar kwamen allemaal gevoeligheden uit. Om
Mijn darmen echt rust te geven en te ‘resetten’ hebben we toen besloten dat ik de vegan detox ging doen. Hierbij kun je wel gewoon eten, alleen zijn je keuzes wat beperkter en eet je heel clean. De eerste dag was ik bang voor honger, als was er geen sprake van honger eigenlijk. Vanaf dag 2 had in door hoeveel je mocht eten en mijn lijf genoot van alle groenten, fruit en noten die het naar binnen mocht werken. Ik voelde me heel energiek, en na een paar dagen al voelde ik me heel slank! Dit kwam oa doordat ik aan het einde van de kuur wel 3 kilo was afgevallen maar vooral doordat ik eindelijk niet meer zo’n opgeblazen buik had, mijn buik was weer in normale proporties. Ook mijn huid zag er fantastisch uit na deze week. Deze kuur is echt heel goed vol te houden, vooral als je zoals ik nooit eerder een detox hebt gedaan. De greens en pillen die je erbij moet nemen zijn prima te doen en honger heb ik niet gehad!
Dank je wel Romana voor deze kuur en al je hulp bij ‘mijn gevoelige darmen’.

Intuïtief coach

Linda van Klaveren, 43 jaar

 

Ik voel me heel dankbaar en de reden daarvoor is dat ik al veel verbeteringen merk sinds keto.

De verbeteringen zijn:

 • geen migraine
 • geen PMS klachten
 • m'n kleding zit wijder, dus gewichtsverlies
 • ook mijn waxjas (voor de wandelingen met de hond) zit opmerkelijk ruimer 
 • gisteravond op de massagetafel kon ik 1 anders liggen, meer ontspannen en 2 de masseuse kon veel dieper m'n lichaamsweefsel masseren
 • volgens manlief ben ik sowieso minder bitchy / kortaf
 • meer energie
 • meer bewegelijkheid in mijn lijf
 • rust in mijn hoofd
 • positiever gestemd (ondanks 2 mensen in mijn naaste omgeving met kanker, voorheen zou me dat direct weer uit het veld geslagen hebben)
 • activer door de dag heen (oa met huishoudelijke taken,ik pak alles weer aan).

Nu zul je denken, hhmm geen nadelen? Nee. Geen nadelen. Mijn lijf/darmen hebben uiteraard meoten wennen aan deze voedingsomslag maar nu gewend en dit werkt voor mijn :-)

Ik ben zo blij dat Romana op mijn pad is gekomen, de EMB test heeft echt alles van mijn lijf aan het licht gebracht en tot actie aangezet. De keto lifestyle resoneert helemaal met mijn energy!

Schoonheidsspecialist