Home

Frittata

afvallen diner gezondheid ketorecept lunch May 24, 2021

Ik ben dol op ovengerechten! Lekker makkelijk en smaakvol. Ik wilde het recept van de spinazietaart die ik vorige keer deelde, nog wat verbeteren.

Dus hier een versimpelde versie!

Ingrediënten:

  • 450 gr spinazie met Boursin (diepvries, à la crème of zonder kunnen ook)
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 75 gr geraspte kaas
  • 2 tl Garlic Heaven van Green Gyspy Spices
  • 1 tl sambal
  • zout & peper
  • 50 gr gruyère voor de bovenkant

Laat de spinazie een paar uur van te voren alvast ontdooien in een kom.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg alle ingrediënten aan de kom met spinazie toe (behalve de gruyère) en roer met een vork goed door elkaar.

Vet een springvorm in of bekleed deze met bakpapier. Giet het spinaziemengsel erin en verdeel de gruyère over de bovenkant. Zet voor een half uur in de oven. Controleer na een kwartier of de bovenkant niet te snel verkleurd, dek anders af met aluminiumfolie. 

De frittata is klaar zodra de binnenkant stevig is, controleer dit na een half uur even met een satéprikker. Komt deze er mooi droog uit, dan is hij klaar. Zo niet, dan laat je hem nog even staan.

Ik ben hier zo dol op, dat ik er mee blijf variëren. Zo heb ik hem ook weer met blauwe kaas gemaakt. Waarbij ik een stuk blauwe kaas over het spinaziemengsel verbrokkel en deze er met een vork zachtjes induw. En met feta is dit ook een top combinatie!