Keto voor vrouwen?

keto keto4vrouwen ketovoorvrouwen Aug 12, 2019

Keto4vrouwen

Oke, let's get real! Als het op afvallen, een stabiel gewicht behouden en onze gezondheid aankomt, dan hebben we best wat uitdagingen als vrouw. We worden gestuurd door onze hormonen, in een cyclus van 4 tot 5 weken (als we het geluk van een regelmatige cyclus hebben). Of ons lichaam is zich aan het voorbereiden op de laatste menstruatie, wat soms al 10 jaar van te voren klachten kan geven.

Onze lijven reageren anders dan mannenlijven, onze stofwisseling reageert anders dan die van mannen. Onze darmen, onze gevoelens, onze stemming, wij vrouwen weten als geen ander dat we hierin verschillen dan onze mannelijke medemens.

Er is inmiddels super veel info te vinden over keto, en zoek die vooral ook op! Daardoor ben je waarschijnlijk ook hier terecht gekomen. Maar kijk ook waar jij als vrouw behoefte aan hebt, wat jouw lichaam nodig heeft, jouw hormonen, niet elk standaard keto-plan is het beste plan voor jou. Sowieso bestaat er niet een one size fits all wanneer het op onze gezondheid aankomt. Was het maar zo simpel...

Mijn keto

In mijn zoektocht naar mijn beste lijf ooit, qua gezondheid, fitheid en mijn fysiek, kwam ik 2 jaar geleden terecht bij een keto leefstijl. Na een aantal flexi-vegan jaren waarbij ik me niet echt beter ging voelen, was ik de draad een beetje kwijt op voedingsgebied. Ik at gezond, sportte regelmatig, maar fysiek merkte ik weinig verbeteringen. 

Bij keto vond ik dit wel, ik merkte al heel snel dat dit echt een leefstijl was die heel goed paste in mijn leven. Na ruim 2 jaar doet dat dit nog. Voor mij is het inmiddels een leefstijl, ik hoef er niet meer over na te denken. Dit is mijn nieuwe normaal, dit is waarop ik terugval, wanneer ik me even te buiten ben gegaan aan dingen die niet binnen keto passen. Geen verboden, altijd bewuste keuzes. Een leefstijl die makkelijk in te passen is in een druk gezin, een drukke baan of onderneming, een druk sociaal leven. Ik hoef nergens op in te leveren. Eindelijk ervaar ik echt eetrust, ervaar ik voedselvrijheid. Omdat ik veel voordelen van mijn keto ondervind. 

  • Af van de stilletjes aangegeten samenwoonkilo's
  • Af van de acne op mijn schouders die ik ineens na mijn 30e cadeau kreeg
  • Af van mijn continue opgeblazen buik en PDS
  • Af van mijn vreselijke maandelijkse PMS (hello happy hormones!)
  • Af van mijn sugarcravings en eetbuien (hierin ervaar ik de meeste vrijheid!) 
  • Af van mijn 'hangry' aanvallen, je stemming die in 3 seconde omslaat naar 'monster' wanneer je te weinig of te laat eet. (welkom stabiele bloedsuikers)
  • Eindelijk had ik enkels na 36 jaar! Vaarwel overtollig vocht!

Ik noem het ook heel bewust mijn keto, omdat dit er voor jou anders uit zal gaan zien. Jouw lijf, jouw hormonen, jouw metabolisme, verschillen van die van mij. Ik kan je niet vertellen in hoeveel weken keto voor jou gaat werken, waar je precies tegen aan zult lopen... Ik kan je wel mijn ervaring bieden, zowel als ervaringsdeskundige en als Orthomoleculair Therapeut en voedingsdeskundige. Ik heb de afgelopen 2 jaar zoveel uitgeprobeerd, gelezen, mezelf (bij)geschoold en vooral heel veel via trial and error uitgetest. Hierdoor kan ik jou een voorsprong geven. Door mijn kennis en ervaring met je te delen.

Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige

In mijn praktijk in Oegstgeest heb ik inmiddels al heel veel vrouwen met succes mogen begeleiden bij een lowcarb/high fat en keto leefstijl.

Alle kennis er ervaring heb ik gebundeld in online programma's, waardoor ik mijn missie (1 miljoen vrouwen begeleiden, inspireren en coachen naar hun best mogelijke gezondheid) nog sneller kan bereiken!

Afvallen en gezondheid of eerst gezondheid en dan afvallen?

Ik zelf weet als geen ander hoe je moet afvallen, maar veel belangrijker nog, hoe je het er af houd! Ruim 19 jaar geleden ben ik 40 kg afgevallen, zonder dat ik dat toen wist, met een keto-leefstijl. Vandaar dat het toen zo snel ging...

Maar hoe houd je dit er af? Om dat te kunnen ervaren heb je tijd nodig. Gun jezelf deze tijd. Stick to one plan en stop met 'Health-hoppen'. Je geeft iets pas echt een kans wanneer je het minimaal 3 maanden uitprobeert. 

Maar nog veel belangrijker dan afvallen... Gaat keto4vrouwen wat mij betreft over jouw meest optimale gezondheid die binnen jouw mogelijkheden ligt. Wat heeft herstel nodig? Wat kan er geoptimaliseerd worden? Welk systeem heeft ondersteuning of rust nodig? Als je lichaam in balans is, komt het gezonde gewicht vanzelf. 

Daarom werken we bij keto4vrouwen aan 4 pijlers:

Gezond Gewicht | Hormoonbalans | Eindeloze energie | Darmherstel

 

Met happy, healthy groet,

Romana Switzer