Home

Keto rijstepap

keto lunch ontbijt pap recept Nov 11, 2019

Voordat ik keto ging, at ik graag havermout. De warmte, de structuur, ik hou er van, zeker op deze koudere ochtenden! 
Gelukkig kun je binnen keto ook heerlijke havermout-achtige ontbijtjes en lunches maken!

Deze kokos-rijstepap maakte ik met zero-rijst, gemaakt van glucomannan (vezels van de konjacplant). Deze zijn koolhydraatarm, vet- en glutenvrij. De structuur lijkt dus op rijstepap of havermout, je eet het warm of koud.

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 1 pakje zero rijst (200 gr)
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)
  • 2 el blauwe bessen, diepvries
  • 10 gr MCT Powder van keton1
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout
  • Zoetstof naar smaak
  • Eventueel wat arrowroot poeder om de ‘pap’ te binden
  • Amandelschaafsel ter garnering


Spoel de zero rijst af en laat uitlekken. Schenk de kokosmelk in een steelpannetje en schenk de zero rijst erbij. Verwarm goed door, voeg een snuf zout en kaneel of speculaaskruiden toe naar smaak.

Voeg als laatste de blauwe bessen toe en verwarm mee. Voeg eventueel wat arrowroot poeder toe, wanneer je de pap wat dikker wilt hebben. Voeg eventueel wat zoetstof naar smaak toe.

Verdeel de pap over 2 porties en garneer met de amandelschaafsel. Heerlijk warm, maar ook super om mee te nemen in een glazen pot en koud te eten onderweg of op je werk.

Blijf goed drinken wanneer je deze pap eet. De rijst bestaat volop uit vezels, voldoende vocht is belangrijk om verstopping te voorkomen.

Varieer eens met amandelmelk of voeg een schep Griekse yoghurt en noten toe. 

Per portie:

169kcal / 14,9 vet / 3,5 gr kh / 2,3 gr eiwit